Правила форума!
Окрім розхідників ТО: - 15 тис. - сальник коробки лівої полуосі. - 17 тис. - ремонт магнітоли (перепайка тиристора). - 27 тис. - через вібрацію гідропідсилювача поміняв рідину, на диво допомогло. - 50 тис. - колодки передні. - 50 тис. - заміна (точніше залив, бо його там не було) фреона кондиціонера - 52 тис. - задній плаваючі сайлентблоки (вилетів тільки лівий, але міняв пару). - 61 тис. - колодки задні. Зараз сочиться правий пильник рульової рейки і знов "розходився" задні лівий плаваючий сайлент-блок.
Вітаю.Незнаю в яку тему писати.Розміщу тут.Машинка корандо 11ркомплекиація std1,в брав з нуля ,корейської збірки.Катався до 115 т/км без проблем,потім з'явився дивний звук з двигуна ,звук то зникав то наростав то знову зникав.На слух ,звук виходив ніби з лівої сторони де ролики.Вирішив замінити ролики +ремінь.Звук нікуди не пропав.Заїхав на сервіс,майстри запідозрили ланцюг.Замінив ланцюг+зірочки .І це нічого не дало.Поїхав до інших майстрів,ті запідозрили маховик.І це я все поміняв.Поїхав ще до інших діагностів,ті вказали на шків колінвалу,замінили і його,і сталося диво,звук пропав.А ти часом я проїхав близько 10т,км.Хоча замін провів багато,але звук двигуна не був такий як має бути.Підійшов час до заміни масла,я вже не їхав на сервіс.Заїхав в свій гараж.Злив масло,поки остатки масла стікали,я оглянув машинку з низу.Похитав машиною будучи в ямі,і почув дивний звук з піддона ,ніби там щось переконується.Поки масла в піддоні не було я відкрутив датчик рівня масла і просвітив туди телефоном,і побачив я там болта на 12 з дрібною різьбою.Наступного дня зняли піддон і офігіли,там лежало дві частини болта кришки колінвала.При заміні ланцюга болт ще був закручений.(10т/км тому)Висновок роблю такий,що роздовбаний демферний шків розбалансовував колінвал ,як наслідок від навантажень тріснув болт кришки колінвалу (бугеля)Після того як був закручений інший болт,моторчик зашелестів як новий. Я не став знімати вкладиші ,щоб досліджувати їх.Працює та й добре.Порада:в кого двигун працює з дивними стучкАми при навантаженні,перевірте чи не катуляється часом болт в піддоні.В школі за написання твору мав не високі оцінки ,тому вибачайте.Слідкуйте за болтами.З повагою
Двигун 20,дизельок.На холостих двигун працював чітко,без зайвих звуків.Стучок з'являвся при навантаженні,(розгоні)При їзді по трасі 100- 120км/год без зайвих звуків.
При встановленні піддону міняли тільки герметик чи й прокладку?