ПОИСК

 

Автор Тема: Новости по регистрации и перерегистрации ТС с 2013 года  (Прочитано 3370 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Байкер Мужской

  • "Категория А - Автор"
  • ***
  • Страна: ua
  • Город: г. Киев
  • Марка автомобиля: Rexton II 2,7 XDI
Спрощено реєстраційно-екзаменаційні операції – УДАІ

Київ. 11 січня. УНІАН. З метою підвищення ефективності роботи Державтоінспекції, а також на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрощено реєстраційно-екзаменаційні операції.
Як повідомили УНІАН в УДАІ Києва, згідно з постановою уряду, з початку нинішнього року, завдяки внесеним змінам запроваджено видачу свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу без попередньої видачі тимчасових реєстраційних талонів власникам транспортних засобів, які переїхали у зв`язку із зміною місця проживання до іншого регіону держави, або придбали автомобілі, зареєстровані в іншому регіоні, чи ввезли їх на митну територію України, безпосередньо під час звернення громадян до реєстраційно-екзаменаційних підрозділів (РЕП) ДАІ.
Так за принципом ”єдиного вікна” в столиці наразі працюють 13 реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ. Крім того, можливим стала пряма перереєстрація транспортного засобу з одного власника на іншого, а також здійснення реєстраційних операцій із автомототранспортом незалежно від місця проживання власника та регіону реєстрації транспортного засобу.
Водночас передбачено збереження номерного знака за транспортним засобом, а також його власником у межах одного регіону, урегульовано питання державної реєстрації самостійно зроблених транспортних засобів.
Крім цього, відмінено обов’язкову здачу іспитів при відновленні втраченого посвідчення водія, обов`язкове експертне дослідження нових транспортних засобів під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), проведення оцінки вартості транспортних засобів під час їх реєстрації, окрему процедуру зняття з обліку транспортних засобів при їх відчуженні, пред’явлення транспортного засобу при його перереєстрації у зв’язку зі зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів на транспортний засіб.
Крім того, в УДАІ нагадують, що набрали чинності зміни до статті 34 Закону України «Про дорожній рух», якими унеможливлено відмову у проведенні державної реєстрації (перереєстрації), знятті з обліку транспортного засобу у разі, коли їх власники або уповноважені на їх використання особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.
Водночас на 25 % стала дешевшою спеціальна продукція (номерні знаки, бланки свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, посвідчення водія). До того ж удвічі зменшено кількість платних послуг, що надавалися громадянам підрозділами Державтоінспекції.

Оффлайн kurgansky341 Мужской

  • 쌍용카이런
  • Член клуба
  • "Категория С – Солидный водила"
  • ***
  • Уйдут же без возврата,года пригодные к разврату...
  • Страна: ua
  • Город: Кривой Рог
  • Марка автомобиля: SY D20TDi 2006г. 5АКПП
  • Модель: Kyron
Оформить договор купли-продажи б/у автомобилей можно будет в ГАИ.

Кабинет министров Украины одобрил постановление, которым изменили порядок купли/продажи транспортных средств. Данное постановление предусматривает оформление договоров купли-продажи транспортных средств непосредственно в подразделениях Госавтоинспекции, возможность продажи транспортного средства без перерегистрации в случае, если оно получено в наследство.

Кроме того, обновленный порядок процедуры упраздняет необходимость снятия авто с учета для последующей продажи с помощью торговых организаций. Изменения в существующие нормы внесли ради реализации программы Виктора Януковича по улучшению уровня жизни граждан Украины.

http://auto.ria.ua/news/autobusiness/206528/

 


Счетчики: