ПОИСК

 

Автор Тема: Пример отмены штрафа  (Прочитано 5769 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Алексей Мужской

  • "Категория А - Автор"
  • ***
  • Страна: ua
  • Город: Kiev
  • Марка автомобиля: Rexton
Пример отмены штрафа
« : 09 Июнь 2010, 13:16:50 »
  • Вверх
  • Вниз

  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МВС УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
    УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
    83023, м. Донецьк, вул. Ходаковського, 10
    ----- червня 2009 №9/П-1154
    м. Донецьк, в-----------
    Шановна ------------------------!
    Повідомляю, що Ваша скарга на безпідставне притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкісного режиму, Управлінням ДАІ ГУМВС в області розглянута.
    Постанову по справі про адміністративне правопорушення АН№175617 від 05.03.2009 за ст.122 ч.І КУпАП інспектора ДПС батальйону ДПС ВДАІ з ОАТ м.Донецька та АТІ при УДАІ ГУМВС України в Донецькій області -------- про притягнення Вас до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави скасовано, провадження по справі закрите.

    Додаток: копія рішення та постанови на у арк.
    ЗАТВЕРДЖУЮ
    Заступник начальника УДАІ ГУМВС УкраїнивЛанецькі області

    РІШЕННЯ
    за результатами розгляду скарги ----- на постанову про справі про адміністративне правопорушення за ч.І ст.122 КУпАП
    ----- червня 2009 м. Донецьк

    Постановою по справі про адміністративне правопорушення АН№1756Г від 05.03.2009 ч.І за ст.122 КУпАП, гр. ------------------------------ 06.07.1966р.н., притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляд штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави. 10.06.2009 скарга ---------------- на дану постанову надійшла з ДДАІ МВС України до УДАІ ГУМВС України в Донецькій області. Інспектор відділу ДПС УДАІ ГУМВС України в Донецькій област капітан міліції Макаревич В.Я., проведеною перевіркою,

    ВСТАНОВИВ:
    05.03.2009 о 11.24год. по пр. Ленінському, м. Донецька водій автомобїля ------------------------, в порушення вимог п.12.4 ПДР України, < саме: «у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється й швидкістю не більше 60 км/год», рухався зі швидкістю 86 км/год, чил перевищив встановлену швидкість руху на 26 км/год.

    Вказане порушення було задокументовано під час несення служби ш нагляду за дорожнім рухом інспектором ДПС батальйону ДПС ВДАІ з ОА1 М.Донецька та АТІ при УДАІ ГУМВС України в Донецькій області молодшиь, сержантом міліції ----- з використанням відеозаписуючого вимірювач швидкості «Візир» №0810706.

    Несення служби здійснювалось відповідно до встановленої дислокації згідно п.13.2 наказу МВС України №1111-2006, інспектором ДПС ------були здані відповідні заліки зі знання інструкції з експлуатації приладу «Візирх та правил його застосування, відомість заліків затверджена командуванням підрозділу ДПС.

    Згідно вимог ст.14-1 КУпАП «до адміністративної відповідальності зс правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі й фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічніші, засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники транспортних засобів).

    Згідно АІС «Автомобіль» транспортний засіб ----------------- належить на підставі свідоцтва про реєстрацію гр. --------------------------- р.н. Згідно ст.258 ч.б КУпАП «у разі виявлення адміністративною правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічни, засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото-кінозйомки, відеозапису, протокол про адміністративне правопорушення н складається, а постанова у справі про адміністративне правопорушенню виноситься без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності».

    Стаття 122 ч.І КУпАП визначає «перевищення водіями транспортна засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більи як на двадцять кілометрів на годину ... тягне за собою накладення штрафу ви п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

    На підставі ст.ст.14-1, 258, 283 КУпАП, 05.03.2009 інспектором ДПС Токарем Д.П. відносно власника транспортного засобу гр. ------. буж винесено постанову по справі про адміністративні правопорушення за ч. 1ст. 12^ КУпАП про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляд штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави.
    Згідно ст.252 КУпАП, посадова особа «оцінює докази за своїл внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючисі законом і правосвідомістю».

    Під час винесення постанові по справі інспектором ДПС Токарем ш враховані вимоги ст.252 КУпАП та. Методичних рекомендацій ДДАІ МВС України щодо роботи з радіолокаційним вимірювачем швидкості «ВІзир» спрямованих вказівкою від 28.11.2008 №4/3-9839.

    Під час винесення постанови по справі інспектором ДПС Приходьком С.О. не враховані вимоги ст.252 КУпАП та Методичню рекомендацій ДДАІ МВС України щодо роботи з • радіолокаційна вимірювачем швидкості «Візир» 5 спрямованих вказівкою від 28.11.2008 №4/3 9839.

    Так, по фотографії правопорушення не можливо відслідкувати прив’язк} до місцевості, де здійснювалась фотофіксація. Крім того, в своєму зверненн ------------------- вказує, що 18 листопада 2008 року він передав (терміном на тр* роки) автомобіль ----------------------- на підставі тимчасовогс реєстраційного талону виданого 3-м ВРЕР ДАІ м. Донецька гр. ------------------------, що мешкає за адресою м. Донецьк, вул. Треньова --------------------.

    Відповідно до вимог ч. 1 ст. 14-1 КУпАП підлягає притягненню де адміністративної відповідальності за скоєне порушення вимог п. 12.4 ПДЇ України за ч. 1 ст. 122 КУпАП гр. -------------------------------, як особг яка на даний час розпоряджається автомобілем, однак термін накладенш адміністративного стягнення передбачений ст. 38 КУпАП (два місяці ; моменту скоєння правопорушення) минув 05.05.2009.

    Інших доказів вчинення водієм автомобілю -------------------, порушення вимог п.12.4 ПДР України інспектором ДП Токарем Д,П. до справи не залучено.
    На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 293, 295 КУпАП,

    ВИРІШИВ:
    1. Постанову по справі про адміністративне правопорушенн АН№175617 від 05.03.2009 за ч. 1ст. 122 КУпАП інспектора ДПС батальйон ДПС ВДАІ з ОАТ м.Донецька та АТІ при -УДАІ ГУМВС України в Донецькі
    області молодшого сержанта міліції -------- про притягнення ----------------------, 06.07.1966р.н., до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави скасувати, справу закрити.

    2. Командиру батальйону ДПС ВДАІ з ОАТ м.Донецька та АТІ прз УДАІ ГУМВС в області підполковнику міліції --------- організувати проведення з інспектором ДПС БДПС молодшим сержантом міліці Токарем Д.П. додаткових занять з вивчення вказівки ДДАІ МВС України від 28.11.2008 №4/3-9839, наказу МВС України від 26.02.2009 № 77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» та прийняти відповідний залік.

    3. Про результати розгляду доповісти до ДДАІ МВС Україні та повідомити заявника.


    Інспектор віддлу ДПС УДАІ ГУМВС України в Донецькій області
    капітан міліції
    ПОСТАНОВА
    по справі про адміністративне правопорушення гр. ------------------
    » червня 2009 м. Донецьк
    Заступник начальника УДАІ ГУМВС України в Донецькій област полковник міліції Курінний А.В., розглянувши скаргу гр. ----------- постанову по справі про адміністративне правопорушення -------------- за ч.І ст.122 КУпАП,

    ВСТАНОВИВ:
    05.03.2009 о 1 1.24год. по пр. Ленінському, м. Донецька водій автомобіль ----------, в порушення вимог п.12.4 ПДР України, Е саме: «у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється й швидкістю не більше 60 км/год», рухався зі швидкістю 86 км/год, чим перевищив встановлену швидкість руху на 26 км/год. Вказане порушення було задокументовано під час несення служби пс нагляду за дорожнім рухом інспектором ДПС батальйону ДПС ВДАІ з ОА1 м.Донецька та АТІ при УДАІ ГУМВС України в Донецькій області молодшим сержантом міліції Токарем Д.П. з використанням відеозаписуючого вимірювача швидкості «Візир» №0810706.

    Несення служби здійснювалось відповідно до встановленої дислокації. згідно п.13.2 наказу МВС України №1111-2006, інспектором ДПС Токар Д.П. були здані відповідні заліки зі знання Інструкції з експлуатації приладу «Візир» та правил його застосування, відомість заліків затверджена командуванням підрозділу ДПС. Згідно вимог ст. 14-1 КУпАП «до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі ’їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники) транспортних засобів».

    Згідно АІС «Автомобіль» транспортний засіб ----------- належить на підставі свідоцтва про реєстрацію гр. -------------------------. Згідно ст.258 ч.б КУпАП «у разі виявлення адміністративного правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, протокол про адміністративне правопорушення не складається, а постанова у справі про адміністративне правопорушення виноситься без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності».

    Стаття 122 ч.І КУпАП визначає «перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину ... тягне за собою накладення штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

    На підставі ст.ст.14-1, 258, 283 КУпАП, 05.03.2009 інспектором ДПС Токарем Д.П. відносно власника транспортного засобу гр. --------------- було винесено постанову по справі про адміністративні правопорушення за ч. 1ст. 122 ,/пАП про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави. Згідно ст.252 КУпАП, посадова особа «оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю».

    Під час винесення постанові по справі інспектором ДПС ---- не враховані вимоги ст,252 КУпАП та Методичних рекомендацій ДДАІ МВС України щодо роботи з радіолокаційним вимірювачем швидкості «Візир», спрямованих вказівкою від 28.11.2008 №4/3-9839. Під час винесення постанови по справі інспектором ДПС ----- не враховані вимоги ст.252 КУпАП та Методичних рекомендацій ДДАІ МВС України щодо роботи з радіолокаційним вимірювачем швидкості «Візир», спрямованих вказівкою від 28.11.2008 №4/3-9839.

    Так, по фотографії правопорушення не можливо відслідкувати прив’язку до місцевості, де здійснювалась фотофіксація. Крім того, в своєму зверненні ---------- вказує, що 18 листопада 2008 року він передав (терміном на три роки) автомобіль --------------- на підставі тимчасового реєстраційного талону виданого 3-м ВРЕР ДАІ м. Донецька гр. ------------------, що мешкає за адресою м. Донецьк, вул. -----------------.

    Відповідно до вимог ч. 2 ст. 14-1 КУпАП підлягає притягненню до адміністративної відповідальності за скоєне порушення вимог п. 12.4 ГІДР України за ч. 1 ст. 122 КУпАП гр. Дайтха Володимир Миколайович, як особа яка на даний час розпоряджається автомобілем, однак термін накладення адміністративного стягнення передбачений ст. 38 КУпАП минув 05.05.2009.

    Інших доказів вчинення водієм автомобілю ---------, порушення вимог п.12.4 ПДР України інспектором ДПС Токарем Д.П. до справи не залучено.
    На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 293, 295 КУпАП,

    ПОСТАНОВИВ:
    Постанову по справі про адміністративне правопорушення АН№175617 від 05.03.2009 за ч. 1ст. 122 КУпАП інспектора ДПС батальйону ДПС В ДАІ з ОАТ М.Донецька та АТІ при УДАІ ГУМВС України в Донецькій області молодшого сержанта міліції ------- про притягнення ---------------------р.н., до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 260 (двісті шістьдесят) грн. на користь держави скасувати, справу закрити.

    Копію постанови направити ---------

    Заступник начальника УДАІ ГУМВС
    України в Донецькій області

     


    Счетчики: