ПОИСК

 

Автор Тема: Как жаловаться на беспричинные остановки ГАИ (ПРИМЕР ДОКУМЕНТА)  (Прочитано 5039 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн kurgansky341 Мужской

  • 쌍용카이런
  • Член клуба
  • "Категория С – Солидный водила"
  • ***
  • Уйдут же без возврата,года пригодные к разврату...
  • Страна: ua
  • Город: Кривой Рог
  • Марка автомобиля: SY D20TDi 2006г. 5АКПП
  • Модель: Kyron
Несмотря на то, что законодатель существенно ограничил право инспекторов ГАИ "просто так" останавливать транспортные средства, работники ГАИ продолжают массово беспричинно тормозить автомобили для "проверки документов". В основном, этим промышляют инспекторы КОБРЫ вызывая этим раздражение у автомобилистов.

Дело в том, что согласно п.21-1 ст.11 Закона "О милиции", працівник міліції повинен повідомити водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення;. 01.09.2011 г. Президент Украины подписал Поручение на имя главы МВД о "проведенні роз'яснювальної роботи щодо права працівників міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення". Поручение действует бессрочно.

В подавляющем большинстве случаев, подойдя к автомобилю, инспектор ГАИ не называет причину остановки и суть совершенного правонарушения, или же называет только причину остановки "отработка города", как эта делает КОБРА. Однако, согласно Закону, ГАИшник обязан назвать суть совершенного правонарушения, если он хочет проверить документы. Исключений Закон не дает никаких.

Поскольку инспекторы не называют суть совершенного правонарушения, они тем самым нарушают п.21-1 ст.11 Закона "О милиции" и требования Поручения Президента Украины от 01 сентября 2011 г. По этому поводу "Дорожный контроль" разработал шаблон заявления на ГАИшника написанного на одном листе. Водителю достаточно заполнить пару граф. Копию такого заявления можно также вручить инспектору на месте остановки.

В обязательном порядке копия заявления должна отправляться в Администрацию Президента Украины. И тут главное массовость. Очевидно, что на первые заявления никто не обратит внимание и их перенаправят в МВД. Однако, когда Администрация Президента будет получать тысячи однотипных обращений от разных людей, это может дать результат.

Согласно Указу Президента № 109/2008 від 7 лютого 2008 року державні органи влади зобов’язано забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на письмове звернення, обов'язкове одержання обгрунтованої відповіді, неухильного виконання норм Закону України «Про звернення громадян», упорядкування роботи зі зверненнями громадян, зокрема, щодо:

з'ясування причин, що породжують повторні звернення громадян, систематичного аналізу випадків безпідставної відмови в задоволенні законних вимог заявників, проявів упередженості, халатності та формалізму при розгляді звернень;

недопущення надання неоднозначних, необгрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством, безпідставної передачі розгляду звернень іншим органам;

викоренення практики визнання заяв чи скарг необгрунтованими без роз'яснення заявникам порядку оскарження прийнятих за ними рішень;

притягнення винних осіб у встановленому порядку до відповідальності, в тому числі до дисциплінарної відповідальності за невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків щодо розгляду звернень громадян.

  Образец заявления

До Департаменту ДАІ МВС України
04071 м. Київ, вул. Лук’янівська 62

КОПІЯ: До Адміністрації Президента України:
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Від :_________________________________
_____________________________________
З А Я В А

Предметом даної заяви є повідомлення про невиконання працівником ДАІ МВС України вимог Доручення Президента України від 01.09.2011 року.

Відповідно до вимог Доручення Президента України від 01.09.2011 року доручається голові МВС України забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо:
 права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.


_____________  року за адресою  __________________________________я був зупинений
працівником ДАІ МВС України ________________________________(номер жетону або ПІБ),
який підійшов до мого автомобіля та звертаючись до мене з вимогою про перевірку документів попередньо не повідомив мені:
-   законну причину зупинки транспортного засобу
-   суть вчиненого правопорушення.
Таким чином, працівником ДАІ були порушені вимоги Закону України «Про міліцію», що свідчить про невиконання керівництвом МВС України Доручення Президента України від 01.09.2011 року, а саме ігнорування зобов’язання проводити роз’яснювальну роботу.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,

ВИМАГАЮ:

Провести ґрунтовну та всебічну перевірку даної заяви, притягнути до дисциплінарної відповідальності винного працівника ДАІ та його безпосереднє керівництво за ігнорування вимог Закону України «Про міліцію» та Доручення Президента України від 01.09.2011 року.

_______________(дата)                                                    __________________(підпис)




http://roadcontrol.org.ua/node/1692

 


Счетчики: