ПОИСК

 

Автор Тема: Морози в Європі вдарили по авто з дизельними двигунами  (Прочитано 2647 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Kalin Женский

  • Я то блондинка! а у вас какое оправдание?
  • "Категория С – Солидный водила"
  • *****
  • Если мне поломают крылья, придется летать на метле
  • Страна: ua
  • Город: Киев, Боярка
  • Марка автомобиля: SsangYong
  • Модель: Actyon
Екстремальний холод, від якого потерпає Європа, по-особливому відчули водії авто з дизельними двигунами. Їхні машини просто не заводяться.

 Європа мерзне, і занадто холодно не лише людям, але й машинам. У Німеччині, особливо в її східних і південних регіонах, багатьом водіям довелося зіштовхнутися з таким мало приємним явищем: їхні авто відмовлялися стартувати, навіть попри високоякісні акумуляторні батареї.

 Проблема в тому, що при температурах значно нижчих за мінус 20°C дизельне пальне, яке пропонується на німецьких автозаправках, починає замерзати, пояснив експерт ADAC Гольґер Адамс. Нафтопереробні концерни запевняють, що їхній дизель стійкий до морозів силою в мінус 22°С.

Удвічі більше викликів

 За даними німецького клубу автолюбителів AvD, насправді далеко не всі сорти дизельного пального, яке продається на німецьких автозаправках, витримують навіть 20 градусний мороз. У низці німецьких регіонів ртутний стовпчик у ці дні опускався до позначки в 28°С і нижче.

Наслідок: авторемонтним службам доводилося постійно виїжджати на виклики, оскільки водії не могли завести свої машини. За даними ADAC, в ці дні щодня надходить до 20 тисяч дзвінків з проханням про допомогу, що вдвічі більше, ніж зазвичай.

 Як пояснюють експерти, при сильному морозі в дизельному пальному утворюються парафінові кристали, які можуть закупорити фільтр. Спеціальний же сорт дизелю, який би не замерзав навіть на 40-градусному морозі, в Німеччині просто так не продається.

Небезпечні експерименти

 Деяким водіям рветься терпець, і вони вдаються до незвичних способів вирішення проблеми. Однак такі спроби можуть закінчитися драматично. У баварському містечку Роттенаккер два чоловіки отримали сильні опіки, коли спробували розігріти бак для дизельного пального за допомогою газової горілки. Як наголосив експерт ADAC Адамс, подібні експерименти краще не проводити.

 Аби уникнути неприємного сюрпризу з дизельним двигуном, фахівці радять припарковувати авто в теплому гаражі. Якщо такої можливості нема, тоді варто подумати про оснащення машини автономним опалювальним пристроєм. Раніше водії додавали в дизель кілька літрів бензину, аби зробити пальне стійкішим до морозу. Як відомо, бензин не замерзає. Техніки, однак, не радять робити цього, оскільки сучасні дизельні двигуни не витримують такої суміші.

http://www.dw.de/dw/article/0,,15726591,00.html?maca=ukr-rss-ukrnet-ukr-all-3816-xml

 


Счетчики: