ПОИСК

 

Автор Тема: Кабінет Міністрів спростив порядок реєстрації транспортних засобів  (Прочитано 5917 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн morino Мужской

  • "Категория С – Солидный водила"
  • *****
  • Страна: ua
  • Город: Екатеринославская губерня
  • Марка автомобиля: Skoda Octavia 1.9 TDI


27 червня 2012 року Уряд прийняв постанову, якою передбачено скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) чи зняття з обліку, збереження номерного знака за транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника у межах одного регіону, а також ще кілька моментів, які суттєво спрощують процес реєстрації транспортних засобів.

Постанова розроблена Міністерством внутрішніх справ України на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

Документ передбачає спрощення існуючої процедури державної реєстрації транспортних засобів, зокрема в частині скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) чи зняття з обліку, а також обов'язкового пред'явлення транспортного засобу при перереєстрації у зв’язку зі зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів.

Крім того, постановою також передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно на письмову вимогу власника.

Власники транспортних засобів матимуть можливість зареєструвати чи перереєструвати їх незалежно від місця своєї реєстрації чи проживання або регіону реєстрації транспортного засобу. Також постановою Кабінету Міністрів передбачена можливість збереження за бажання власника номерного знака за транспортним засобом при перереєстрації на іншого власника у межах одного регіону.

Постанова врегульовує порядок державної реєстрації самостійно складених транспортних засобів, а також приводить у відповідність до статті 34 Закону України «Про дорожній рух» у частині унеможливлення відмови в проведенні державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у разі, коли їх власники або уповноважені на їх використання особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.

Правоохоронці прогнозують, що прийняття акта дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів та зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС.
(с) kmu.gov.ua

Интересно, чем теперь будет заниматься туева куча экспертов при МРЭО?

З.Ы. Многие машины обретут вторую жизнь? ,)

 


Счетчики: